2019-02-28 07:50:00 FB Adrian Midor 4673
Nowa klasopracownia w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu już gotowa!
- 20 lutego wraz z Radną Powiatu Żywieckiego Panią Marzeną Pietraszewską oraz dyrektorem Wydziału Oświaty i Wychowania Starostwa Powiatowego w Żywcu Panem Andrzejem Widzykiem mieliśmy okazję doglądnięcia ukończonej klasopracowni - nowej kuchni w Zespole Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu - informuje Adrian Midor, członek Zarządu Powiatu
Projekt został dofinansowany z funduszy europejskich pn.: "Modernizacja infrastruktury edukacyjnej wspierająca dostosowanie do lokalnego rynku pracy". Celem projektu jest poprawa efektywności kształcenia zawodowego w szkołach prowadzonych przez Powiat Żywiecki. Koszt całkowity inwestycji we wszystkich szkołach ponadpodstawowych to 4 493 576,68zl. Dofinansowanie całkowite projektu wynosi 3 788 959,25zl. Cały projekt realizowany jest dzięki pracy i zaangażowaniu Biura Rozwoju, Funduszy Zewnętrznych i Inwestycji Starostwa Powiatowego w Żywcu na czele z kierownikiem biura Panem Stanisławem Baczyńskim.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: zywiec.super-nowa.pl