Żywcu rozpoczęła się kolejna edycja Światowego Festiwalu Smakowania Kwaśnicy
Wczoraj podczas uroczystego otwarcia festiwalu w amfiteatrze Pod Grojcem burmistrz Żywca Antoni Szlagor wraz z organizatorami napełnili ogromny gar źródlaną wodą i wzniecili pod nim ogień. Tym akcentem rozpoczął się Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy.
- Wszystko przygotowane, podpalamy drewno i rozpoczyna się gotowanie, a na ugotowaną kwaśnickę zapraszamy w niedzielę od godziny 14 – mówi Antoni Szlagor, Burmistrz miasta Żywca.
Tegoroczna edycja, jak zwykle będzie trwała przez cały weekend. Największą atrakcją obok gotowania zupy w ogromnym kotle będą występy gwiazdy. Wczoraj przed żywiecką publicznością zagrała Agnieszka Chylińska oraz Myslovitz. Już dzisiaj kolejny dzień Festiwalu Kwaśnicy
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: zywiec.super-nowa.pl